Известие

Collapse
No announcement yet.

Обсъждане на летни гуми за Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обсъждане на летни гуми за Алфа 156

Мисля, че темата би била полезна сега преди лятото, защото скоро ще дойде време за смяна на зимните с летни гуми. Започнах да се оглеждам за цени и мнения за различни марки и модели гуми. Не мога да реша да отделя по 150-200 лв. за гума и затова съм се спрял на по-евтини решения. В тестовете на ADAC за 2010 г. има интересни предложения, но тези, които има по редовите магазини за гуми и са на по-нормална цена, естествено не са в графата на победителите в теста : http://news.automedia.bg/read/9176.html На едно място ми предложиха следните модели: 1. BFGoodrich Ggrip Go http://gumi-online.net/product/2698/...-goodrich.html и 2. Kleber Dynaxer http://gumi-online.net/product/2591/...p2-kleber.html Няма много добри отзиви за тях в ADAC, но и не са и напълно зле. Тези Nokian http://www.avtogumi.bg/oscommerce/le...65-p-3596.html изглеждат добре и като резултати и като цена, но не съм ги намерил /освен онлайн/. Бих се радвал да се включат хора, които са карали с такива и имат опит на сухо и на мокро. Също така и предложения за други марки са добре дошли. Не ми се иска да взима връх фенщината, а по-скоро да сме полезни на повече хора. Размерът е 185/65/15. Благодаря!
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 18:22.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

карам 2 лета нокиан н.невероятна гума.най тънко ги дават в мотоексперт.

Comment

Подкрепям нокиан-а с 2 ръце.
      На 146-цата бях с въпросните гуми (само че с индекс V)
      Отлично представяне и на сухо, и на мокро, стабилна комфортна и безшумна гума. Докара ми ги колега от Мотоексперт. Ако сега си купувах гуми, пак щях да взема такива.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Човече да не си посмял да си вземеш клебер...
        Аз съм с такива, бе голяма грешка, да на мокро са много добри, но на сухо са много зле...
        От тея предложения пък и като видях че само 109 лв. са Nokian взимай без да мислиш!!!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм с Пирели П7 = това е най-добрата лятна гума която съм карал (то щото е и нова де .
          Миналата година от дианата ми седнаха по 103лв имаха 20% отстъпка щото бяха от 2008 а не от 2009г.
          И си вземи 196/65/15 - задължително според мен.
          Не знам колегата на какви клебер е попаднал ама за мен всяка гума става на сухо лятно време.
          ALFA 156 1.9JTD '98
          ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Аз миналата година пролетта си купих тези: http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...p?model_id=414 с размер 205/60/15.
            Цената им беше по 125лв. за 1 бр.
            Доволен съм от тях както на сухо, така и на мокро!
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

С Nokian H замених вече старите Yokohama A539. Разликата е чувствителна в полза на Нокиана.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Колеги, аз съм с Дънлоп спорт и съм много доволен, за съжаление трябва да ги сменям вече ,предлагат ми Кумхо за 78лв размер 195/65/15, като старите са ми 205/60/15 за Дънлоп не смея и да помисля 145лв, Пирели П6 една от фаворитите на Адак за 103лв и Йокахома за 117лв и съм пред дилема кои да избера някой ако има наблюдения моля да сподели.
                АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Колеги, имайте предвид, че Pirelli P6 изобщо не е от тихите гуми. Шляпа си стабилно, ама ако на човек не му пука за това (не го дразни), е много добро попадение за парите си.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Аз съм с тези Нокиан http://www.avtogumi.bg/oscommerce/le...5/-p-3597.html и съм страшно доволен особено на мокро.За тези пари мисля,че е едно от най-добрите предложения.
                    Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

BatGergi аз съм с Кумхо същия размер и съм доста доволен ако взимам някога други пак ще бъдат Кумхо

Comment

Hankook

Здравей колега,
                        най-доброто съотношение цена/качество за мен си остават гумите от марката - Hankook.

Карам с летните и зимните модели.
                        Във всяко едно издание на adac.de тази марка се представя отлично независимо от сезонноста на модела.

Comment

Първоначално публикувано от BatGergi Покажи съобщение
                          Колеги, аз съм с Дънлоп спорт и съм много доволен, за съжаление трябва да ги сменям вече ,предлагат ми Кумхо за 78лв размер 195/65/15, като старите са ми 205/60/15 за Дънлоп не смея и да помисля 145лв, Пирели П6 една от фаворитите на Адак за 103лв и Йокахома за 117лв и съм пред дилема кои да избера някой ако има наблюдения моля да сподели.
                          Аз карам с Йокохама С-драйв вече 2 лета, сега ще им е трето. Перфектна гума, особено за мокра настилка, никога не ме е подвела, а не съм от най-кротките шофьори. Препоръчвам я на всеки.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Благодаря на всички колеги ,които изказаха своето мнение ще видя какво ще си купя, джоба ще покаже ,но и аз чух че П6 на Пирели е шумна и май тя ще отпадне от списъка а някой да знае коя е най тихата гума?
                            АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Още един голям плюс за Nokian.
                              Отностно Мотоексперт ,за когото говориха колегите по-горе.....ами не го намирам сред вносителите на Нокиан за България
                              http://www.nokiantyres.com/importers
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X